| Pekka Rautio |

Kaksi väitöstutkimusta Itä-Suomen yliopistosta

Kaksi väitöstutkimusta tulossa Itä-Suomen yliopistosta:

Teologian lisensiaatti Heta Hurskaisen väitöskirja ”Ecumenical Social Ethics as the World Changed. Socio-Ethical Discussion in the Ecumenical Dialogue between the Russian Orthodox Church and the Evangelical Lutheran Church of Finland 1970–2008” tarkastetaan filosofisessa tiedekunnassa Itä-Suomen yliopistossa 4.10.  ja se hyväksytään yhteisohjaussopimuksen (Joint Supervision Agreement) perusteella myös Greifswaldin yliopistossa Saksassa.

Lue lisää väitöksestä Kotimaa24.fi:stä: Kirkkojen neuvotteluissa tapahtunut edistymistä

TM Johannes Alarannan väitöstilaisuus järjestetään lauantaina 12.10.Itä-Suomen yliopistossa. Käytännöllisen teologian alaan kuuluvan väitöskirjan nimi on Taakkojen kantaja vai ilmiantaja? Kirkko-oikeudellinen tutkimus Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papin vaitiolovelvollisuudesta vuoden 1993 kirkkolain mukaan ja vaitiolovelvollisuudesta vuosina 2007–2012 julkisuudessa esitetyt tulkinnat.

Lue lisää väitöksestä Kotimaa24.fi:stä: Ripistä väittelevä Alaranta: Kirkon ripissä ilmenee laittomuuksia