| Marita Seitsalo |

Väitös käytännöllisen teologian alalta 19.12.2007

  
TM Helena (Maria) Rönnbergin väitöskirja käytännön teologian alalta esitetään julkisesti tarkastettavaksi Åbo Akademin teologisessa tiedekunnassa keskiviikkona 19.12.2007.

Väitöskirjan otsikkona on: Tolv steg för livet Brommadialogen och kristen recovery.

Helena Rönnberg tutkii väitöskirjassaan Brommadialogin kristillistä toipumistyötä ajalla 1991-2005. Brommadialogi on Ruotsalaisen Baptistiyhdyskunnan projekti, jonka tehtävänä on uudistaa seurakuntia. 1990-luvulla kristillinen toipumisliike saapui Yhdysvalloista Pohjolaan.

Liikkeen juuret ovat Oxford-ryhmäliikkeessä sekä AA-yhteisössä, jonka 12-askeleen toipumisohjelma on kristillisen toipumisliikkeen perusta. Ruotsissa kristillinen toipumistyö on tullut Brommadialogin välityksellä esiin eri seurakuntien toipumisryhmissä sekä Tyyneysjumalanpalveluksissa, joita on vietetty eripuolilla maata.

Helena Rönnberg väittelee tohtoriksi keskiviikkona 19.12.2007 klo 12 osoitteessa auditorio A, Gadolinia, Porthaninkatu 3-5, Turku. Vastaväittäjänä toimii TT Cecilia Wejryd, Uppsala universitet, Ruotsi ja kustoksena professori Bernice Sundkvist, Åbo Akademi.

Helena Rönnberg on syntynyt 23.9.1968 Helsingissä. Hän suoritti ylioppilastutkinnon 1987 Mattlidens gymnasiumissa, TM-tutkinnon 2002 ja PeK-tutkinnon 2002 molemmat Åbo Akademissa.

Helena Rönnberg toimii Åbo Akademin käytännön teologian amanuenssina, puh. 040 7716 869, sähköposti: heronnbe ät abo.fi.

Teksti: Janet Ingman, Åbo Akademi