| Katri Antin |

Rituaalitutkimus kirjojen lehdillä

Teologia.fi esittelee vuoden 2011 Rituaali-teeman yhteydessä rituaalitutkimukseen liittyvää kirjallisuutta.

Jaakko Hämeen-Anttila on kirjoittanut esittelyn pyhää avioliittoa käsittelevästä teoksesta Sacred Marriages: The Divine-Human Sexual Metaphor from Sumer to Early Christianity. Kirjaesittely on julkaistu teologia.fi:n kirjaesittelyt-osastossa. Esittelyn voi lukea suoraan myös tämän linkin kautta.

Risto Uro luo taas katsauksen Latinalaisen Amerikan Maria-kulttiin, josta professori Elina Vuola on kirjoittanut suomenkielisen kirjan Jumalainen nainen: Neitsyt Mariaa etsimässä. Myös tämän esittelyn pääsee lukemaan suoraan oheisesta linkistä.

Anne Birgitta Pessi esittelee mediatutkija Johanna Sumialan teoksen Median rituaalit – johdatus media-antropologiaan. Sumiala tarkastelee kirjassaan muun muassa kuoleman rituaaleja mediassa.