Tapahtumat

| Maailmanlaajuinen juutalaisuus -kurssia käyvät Helsingin juutalaisen koulun lukiolaiset

Mikä on suurin synti? Lukiolaiset raportoivat kolmen uskonnon kuuntelevasta keskustelusta

Juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin edustajia kokoontui jälleen kolmen uskonnon keskusteluun kirkon talolle Helsinkiin 5.3.2024. Tapaamiseen kokoontui juutalaisuuden ja kristinuskon piiristä useita edustajia.

| Toni Koivulahti

Katolisten ja juutalaisten suhteet Israelissa: Emma O’Donnell Polyakov vierailee Turussa 2.5. ja Helsingissä 3.5.

Yhdysvaltalainen tutkija, tohtori Emma O’Donnell Polyakov, vierailee Suomessa 2. ja 3 toukokuuta. Hän luennoi Åbo Akademissa ja Helsingin yliopistossa viimeaikaisesta tutkimusaiheestaan, joka liittyy katolisten kristittyjen ja juutalaisuuden suhteisin Israelissa.

| Pekka Lindqvist

Kolmen uskonnon kuunteleva keskustelu Kirjoituksista: Daavid

Jo vuosien mittaiseksi venynyt sarja kolmen abrahamilaisen uskonnon ”kuuntelevia keskusteluja Kirjoituksista” (tunnettu maailmalla paremmin nimellä Scriptural Reasoning) sai jatkoa, kun ryhmä kolmesta uskonnosta kokoontui tiistaina 8. marraskuuta Helsingin Mellunmäen Resalat islamilaisen yhdyskunnan tiloissa.

| Erica Pottier

Sodan ja rauhan kirkot Ukrainassa ja Venäjällä

Teologian ja uskonnontutkimuksen päivillä 19.5.2022 kuultiin asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä paneelikeskustelu aiheesta ”Sodan ja rauhan kirkot Ukrainassa ja Venäjällä”, jota Teologia.fi oli seuraamassa. Ukrainassa hiljattain puhjenneen sodan johdosta aihe on herkkä, mutta tärkeä. Miten kirkko toimii tai pyrkii toimimaan sodan keskellä?