| Toni Koivulahti

Katolisten ja juutalaisten suhteet Israelissa: Emma O’Donnell Polyakov vierailee Turussa 2.5. ja Helsingissä 3.5.

Yhdysvaltalainen tutkija, tohtori Emma O’Donnell Polyakov, vierailee Suomessa 2. ja 3 toukokuuta. Hän luennoi Åbo Akademissa ja Helsingin yliopistossa viimeaikaisesta tutkimusaiheestaan, joka liittyy katolisten kristittyjen ja juutalaisuuden suhteisin Israelissa.

Polyakov on julkaissut aiheesta kirjan “The Nun in the Synagogue: Judeocentric Catholicism in Israel” (Penn State University Press, 2020).

Luento Åbo Akademilla on tiistaina 2.5. kello 17.15-18.45 (Auditorium Theologicum, Piispankatu 16) ja otsikkona on “A New Philosemitism?: Catholic Perceptions of Judaism and Jewish Identity in Israel”.

Luento Helsingin yliopistossa on keskiviikkona 3.5. kello 16.15-17.45  (Fabianinkatu 24, Sali 524, Teologisen tiedekunnan tiedekuntasali). Luennon otsikkona on “The Nun in the Synagogue: Judeocentric Catholicism in Israel”.

Molemmat tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Turussa pidettävä luento on seurattavissa myös etäyhteyksin (Zoom). Etäosallistujaksi tulee rekisteröityä sähköpostitse osoitteeseen pekka.lindqvist@abo.fi.

Emma O’Donnell Polyakov toimii apulaisprofessorina Merrimack Collegessa USA:ssa. Hänen tutkimuksensa käsittelee laajasti uskontojenvälisiä suhteita. Hänen muita julkaisujaan ovat mm. monografia “Remembering the Future: The Experience of Time in Jewish and Christian Liturgy” (Liturgical Press, 2015) sekä toimitettu kokoomateos “Antisemitism, Islamophobia, and Interreligious Hermeneutics: Ways of Seeing the Religious Other” (Brill-Rodopi, 2018).