| Noora Koivulahti

Teologia.fi ja mindfulness kevään ylioppilaskirjoituksissa!

Kuva: Wikimedia Commons

Kevään 2021 uskonnon ylioppilaskirjoituksissa yksi tehtävä perustui kokonaan Teologia.fi:stä löytyviin artikkeleihin. Tehtävissä pohdittiin työelämässäkin yleistyneen tietoisuusharjoittelun tai mindfulnessin suhdetta buddhalaisuuteen.

Palvelumme sisällöt on suunniteltu uskonnon ja teologian alan työntekijöiden ja laajemman yleisön käytettäviksi, joten olemme iloisia siitä, että sivuillamme julkaistut artikkelit ovat olleet mukana ylioppilaskirjoituksissa!


Tehtävät 8.1 ja 8.2.
8.1. Erittele, millä tavoilla mindfulness liittyy buddhalaisuuteen. Hyödynnä vastauksessasi mindfulnessia käsitteleviä artikkeleita 8.A ja 8.B.
8.2. Pohdi eri näkökulmista, mitä mindfulnessia soveltavia terveys- ja hyvinvointipalveluita käyttävän suomalaisen asiakkaan kannalta merkitsee se, että mindfulness pohjautuu buddhalaiseen perinteeseen. Hyödynnä vastauksessasi artikkeleita 8.A ja 8.B.

Artikkelit ovat:
8.A Ville Husgafvel. Modernit mindfulness-menetelmät yhdistävät tutkimustietoa ja buddhalaista ajattelua.
8.B Heidi Roberts. Tuoko mindfulness hengellisyyden psykoterapiaan?

Voit käydä katsomassa ylioppilastutkintolautakunnan ohjeet hyvästä vastauksesta kysymyksiin täältä.


Teologia.fi toivottaa onnea kaikille tänä keväänä valmistuville ylioppilaille!