| Heidi Rautalahti |

Podcast: Kuka opettaa katsomuksista ja uskonnoista?

Juontaja Olavi Seppänen ja keskustelijat Suaad Onniselkä sekä Osmo Vartiainen. Kuva Teologia.fi.

Mitä on tämän päivän lasten katsomuskasvatus? Miten koulujen, kotien ja uskonnollisten yhteisöjen tehtävät asettuvat uskonnonopetuksessa?

Usein puhutaan koulujen juhlien uskonnollisista piirteistä, kuten vaikka kevätjuhlien tai joulun juhlien kohdilla. Miten esimerkiksi vähemmistökatsomukset tai uskonnot ovat silloin huomioitu? Toimituksemme selvitti, mitä lasten katsomuskasvatus ja uskonnonopetus tarkoittaa ja merkitsee tänä päivänä.

Toisessa podcastissamme keskustelemassa kanssamme ovat johtava opettaja, fysiikan ja matematiikan lehtori, islaminopettaja Suaad Onniselkä sekä Suomen katolisen kirkon opetusosaston johtaja Osmo Vartiainen. Kysyimme heiltä myös miten kotien ja koulun suhteet katsomuskasvatuksessa näkyvät ja mitä voimme ymmärtää näiden eri tahojen tehtäviksi, kun puhutaan tämän päivän katsomusten ja uskontojen moninaisuudesta. Podcast on osa Teologia.fin:n vuoden toista teemanumeroa.

Pääset kuuntelemaan 36 minuutin keskustelun oheisesta linkistä Soundcloud-alustallemme.

Haastattelun toteuttivat ja tuottivat Teologia.fi:n opiskelijatoimitus ja haastattelun juontaa toimittaja Olavi Seppänen.

Mistä haluaisit kuulla seuraavan keskustelun? Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ehdotuksia podcast-aiheista.

Ideasi voit lähettää sähköpostiosoitteeseen: grp-teologiafi@helsinki.fi Kiitos!