| Joona Salminen

Kirjallisuutta reformoidusta teologiasta

Teologia.fi-palveluun kootaan teemoittain aihepiirin keskeistä ja luotettavaa kirjallisuutta. Reformoituun teologiaan voi tutustus muun muassa seuraavien teosten kautta:

Professori Risto Saarisen toimittama Reformaation tunnustukset sisältää monien reformaatioajan teologisten perusdokumenttien käännökset sekä johdannon ja selitykset. Valtaosan sivuista vievät itse tekstit, joita ovat suomentaneet useat systemaattisen teologian osaston opettajat ja tutkijat. Lue prof. (vs.) Kaarlo Arffmanin esittely teoksesta.

Richard A. Mullerin teos Post-Reformation Reformed Dogmatics on reformoidun teologian tutkimuksen perusteos. Lue dos. Juha Ahvion esittely.

Jean Calvinin 500-vuotissyntymäpäivän kunniaksi julkaistuun sarjaan kuuluu johdatus hänen pääteokseensa Institutio Religionis Christianae. Lue dos. Juha Ahvion esittely teoksestaTheological Guide to Calvin’s Institutes.

Princetonin teologisessa seminaarissa toimiva George Hunsinger kutsuu reformoituja monipuolisen ehtoollisajattelun muodostamiseen ja osoittaa samalla muiden kirkkojen edustajille, että reformoitujen ehtoollisoppi ei ole niin puutteellinen kuin nämä usein olettavat. Lue prof. Risto Saarisen esittely teoksesta.