| Teologia.fi

Teologiska utbildningen vid Åbo Akademi fyller 100 år

Teologiska utbildningen vid Åbo Akademi fyller 100 år

Teologiska utbildningslinjen vid Åbo Akademi – t.o.m. 2015 teologiska fakulteten –inleder firandet av 100-årsjubileet i mars. Jubileumsårets program inleds med att en 100-årsblogg öppnas. I stället för en vetenskapsblogg uppmärksammas det gångna århundradet med en minnenas kavalkad i vilken alumni berättar om sina minnen från sina studieår. Urvalet av bloggskribenterna spänner sig över de senaste ca. 65 åren. Så långt bakåt i tiden sträcker sig nämligen minnena hos dem som ännu finns ibland oss.

Det första blogginlägget publiceras den 18 mars och sen fortsätter bloggen med nya inlägg en gång per vecka, med en sommarpaus, ända till och med mitten av december.

Bloggen finns på adressen www.abo.fi/aboteologi-100

Den egentliga festdagen infaller på hösten, den 5 oktober. Vid sidan av den kommer fyra teologtorsdagar att ordnas med varierande program från historiska kyrkogårdsvandringar till mer traditionella föreläsningar.