| Teologia.fi

Teologinen koulutus Åbo Akademissa täyttää 100 vuotta

Åbo Akademin teologian koulutusohjelma – vuoteen 2015 saakka tiedekunta – aloittaa maaliskuussa 100-vuotisjuhlavuoden vieton. Juhlavuoden ohjelman aloittaa 100-vuotisblogin avaaminen yleisölle. Tieteellisen blogin sijasta mennyttä vuosisataa juhlistetaan muistojen kavalkadilla, jossa alumnit kirjoittavat muisteluksiaan pääasiassa opiskeluvuosiltaan. Kirjoittajien joukko kattaa noin 65 viimeistä vuotta, niin pitkälle nimittäin ulottuu vielä voimissa olevien alumnien saatto. Ensimmäinen blogimuistelus julkaistaan 18.3. ja siitä eteenpäin kirjoituksia tullaan julkaisemaan kerran viikossa, kesäkuukausia lukuunottamatta, aina joulukuulle saakka. Blogi on luettavissa osoitteessa www.abo.fi/aboteologi-100

Varsinaista juhlapäivää vietetään syksyllä 5. lokakuuta. Lisäksi syksyn mittaan on luvassa neljä teologitorstaita, joiden ohjelma vaihtelee hautausmaavaelluksesta perinteisempiin luentoihin.