| Noora Koivulahti

Karjalan teologisen seuran yleisöilta 28.10. klo 18: Julistajasta kuuntelijaksi – Irja Kilpeläinen suomalaisen sairaalasielunhoidon uudistajana 1960–1969


Luennoitsijana TT Keijo Karvonen

TT Keijo Karvosen väitöskirja ”Julistajasta kuuntelijaksi – Irja Kilpeläinen suomalaisen sairaalasielunhoidon uudistajana 1960–1969” nostaa kiehtovalla tavalla esille, kuinka suomalaisen sairaalasielunhoidon pioneerin Irja Kilpeläisen henkilökohtaisessa elämässä ja uskossa tapahtuneet muutokset vaikuttivat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sairaalasielunhoitoon. Yleisöillassa pääsemme kuulemaan, kuka Irja Kilpeläinen oikeastaan oli, millaista työtä hän teki ja miten suomalainen sairaalasielunhoito on kehittynyt.

Keijo Karvonen on väitellyt teologian tohtoriksi Helsingin yliopistosta huhtikuussa 2021. Hän työskentelee sairaalapappina Helsingin kaupungin psykiatrisessa sairaalassa. Karvosen väitöskirja on KTS:n julkaisusarjan 6. osa.

——————–

KTS:n tämän vuoden yleisöillat ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteistä tutkitun tiedon teemavuotta 2021. Teemavuoden tavoitteena on muun muassa tehdä tunnetuksi tutkitun tiedon lähteitä, kuten uutta tutkimustietoa. Avoimet ja kaikille kiinnostuneille suunnatut yleisöillat palvelevat uusimman teologisen tutkimustiedon saavutettavuuden edistämistä. #tutkituntiedonteemavuosi

———————

Tilaisuus on kaikille avoin, ja se toteutetaan voimassa olevia suosituksia noudattaen Itä-Suomen yliopiston Agora-rakennuksen salissa AT100. Tilaisuuteen voi osallistua myös Zoom-yhteydellä.

Mikäli haluat osallistua iltaan etäyhteydellä, voit ilmoittautua iltaan ennakkoon, jolloin saat Zoom-linkin suoraan sähköpostiisi yleisöiltaa edeltävänä päivänä. Ilmoittaudu iltaan viimeistään 26.10. Linkki ilmoittautumiseen: https://link.webropolsurveys.com/S/FC8B4F609D873DC0