| Noora Koivulahti

Esitelmäkutsu Ortodoksisuus ja rajat -symposiumiin 11.–12.11.2021

Itä-Suomen yliopiston teologian osasto kutsuu esitelmiä viidenteen Ortodoksisuuden tutkijana -symposiumiin, joka järjestetään Joensuussa 11.–12.11.2021 Itä-Suomen yliopistolla (Agora, AG101). Symposiumi on osa teologian osaston East meets West -tapahtumien sarjaa.

Lähetä esitelmäsi abstrakti (enint. 300 sanaa) oheisen ilmoittautumislomakkeen avulla 31.10.2021 mennessä.

Esitelmät voivat lähestyä Ortodoksisuus ja rajat -teemaa esimerkiksi seuraavista näkökulmista:

  • aatteelliset, kulttuurilliset rajat
  • rajojen pysyminen, ylittäminen, ylirajaisuus
  • nykyisyys ja menneisyys

Miten aatteellisen ympäristön muutos heijastuu tai on heijastunut ortodoksiseen teologiaan ja ihmisiin? Miten ihmisten ja rajojen liikkuminen vaikuttaa tai on vaikuttanut ortodoksisen kirkon toimintaan ja ajatteluun? Mitä haasteita ja mahdollisuuksia ortodoksisuudelle asettavat esimerkiksi media, globalisaatio, muuttoliike, ekologiset haasteet, virtuaaliset ympäristöt, uskontojen rajat ylittävät spiritualiteetit?

Esitelmät voivat käsitellä myös muita aiheita. Kutsumme lämpimästi mukaan myös väitöskirjatutkijoita ja kirkon toiminnallisen kentän asiantuntijoita.

Rohkaisemme luoviin, laaja-alaisiin ja keskustelua herättäviin avauksiin ja toimintaehdotuksiin!