| Taina Kalliokoski |

Suomen juutalaisten identiteetit uuden julkaisun käsittelyssä

Millaista on juutalaisten elämä Suomessa? Uusi julkaisu tarjoaa tutkimusnäkökulmia kotimaiseen juutalaisuuteen ja sen tutkimukseen.

Suomalainen juutalaisuus on Nordisk judaistik – Scandinacian Jewish Studies -aikakauskirjan teemana. Uuden numeron otsikko on ”Boundaries of Jewish Identities in Contemporary Finland”.

– Vaikka Suomea pidetään usein etäisenä juutalaisesta elämästä, maalla on omat rikkaat juutalaiset perinteensä ja ainutlaatuiset juutalaisyhteisönsä, kirjoittavat teemanumeron vierailevat päätoimittajat Mercédesz Czimbalmos ja Dóra Pataricza Åbo Akademista pääkirjoituksessaan. 

Suomen juutalaisten ruokakulttuuri ja ortodoksijuutalaisten naisten tavat neuvotella omasta identiteetisään tasa-arvoisessa Suomessa ovat artikkeleiden teemoja.

Aikakauskirja on luettavissa vapaasti täältä: https://journal.fi/nj/issue/current

Nordisk judaistik on yhteispohjoismainen akateeminen open access -julkaisu, joka pyrkii edistämään pohjoismaista juutalaisuuden tutkimusta. Se julkaisee tutkimusartikkeleita, kyselytutkimuksia ja asiakirjoja, arvioi ajankohtaisia juutalaisuutta käsitteleviä teoksia ja luo kirjallisuusluetteloja. Julkaisun kielinä ovat skandinaaviset kielet, englanti, ranska ja saksa. Julkaisu ei noudata mitään tiettyä uskonnollista, kulttuurista tai poliittista agendaa.