| Taina Kalliokoski

Miten uskonto vaikuttaa kuolemanpelkoon? KTS:n yleisöilta 16.4.2019

kuollut lintu kadessa nine kopfer unsplash300x300
Kuva: Nine Köpfer, unsplash.com.

Valtaosa ihmisistä pelkää kuolemaa jossain elämänvaiheessa ja se on normaali tunne ihmisille. Äärimmäinen kuolemanpelko voi kuitenkin rajoittaa ja lamaannuttaa elämää monella tapaa. Mitä kuolemassa pelätään ja miten uskonto liittyy kuolemanpelkoon?

Karjalan teologisen seuran yleisöillassa 16.4.2019 käytännöllisen teologian professori Kati Tervo-Niemelän esitelmä käsittelee näitä kysymyksiä.

Ihmisiin liittyvän sosiaalitutkimuksen kentältä on vaikea löytää aihetta, joka on yhtä kiistanalainen kuin uskonto ja kuolemanpelko. Aiheesta on tehty satoja tutkimuksia. Tulokset ovat keskenään hyvinkin ristiriitaisia. Epäselvää on, lisääkö uskonto kuolemanpelkoa vai vähentääkö se sitä.

Esitelmässä Tervo-Niemelä tarkastelee tapauskertomusten kautta erilaisia tapoja, miten uskonnollisuus ja muut uskontoon liittyvät tekijät vaikuttavat kuolemanpelkoon. Lisäksi esitelmässä tarkastellaan kuolemanpelkoa kirkon työntekijöiden näkökulmasta. Miten kuolemanpelko näyttäytyy kirkon työssä ja mikä merkitys sillä on työhyvinvoinnille?

KTS3 logo

Karjalan teologisen seuran yleisöilta järjestetään tiistaina 16.4. klo 18  Itä-Suomen yliopistossa, Agora-rakennuksen salissa AT100. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.