| Taina Kalliokoski

10-vuotishistoriikin julkaisutilaisuus 14.2. – Tervetuloa!

Teologia.fi

Kuohuvaa. Kuva: Rawpixel www.unsplash.com.

Helmikuun 14. päivä muistellaan Teologia.fi:n aikaansaannoksia ja julkaistaan toimituskunnan pitkäaikaisen puheenjohtajan, Hannu Mustakallion kokoama 10-vuotishistoriikki. Verkkojulkaisu on toiminut vuodesta 2007 alkaen ja julkaissut joka vuosi kolme teemanumeroa. Helmikuussa 2019 tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun julkaisun perustamisidea esitettiin. 

Teema-arkistosta näkee, kuinka laaja-alaisesti eri aiheita sivustolla on käsitelty. Ensimmäisessä teemanumerossa pohdittiin, kasvaako uskonnon merkitys yhteiskunnassa. Nykyinen vastaava päätoimittaja yleisen kirkkohistorian dosentti Mikko Ketola kirjoitti silloin Opus Dei -järjestöstä. Kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessi käsitteli uskonnollisuuden tilaa ja tulevaisuutta. ”Tulevaisuudessa kirkko onkin ehkä entistä enemmän keskeinen suomalainen altruismi-instituutio”, arveli silloinen akatemiatutkija ja myöhemmin Teologia.fi:n vastaavana toimittajana toiminut Pessi.

Toimitus kutsuu verkkolehden tekijöitä, tukijoita ja lukijoita torstaina 14.2.2019 klo 13-14 Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan tiedekuntasaliin (Vuorikatu 3, 5B kerros) historiikin julkaisutilaisuuteen. 

Julkaisutilaisuuden ohjelma:

Teologia.fi:n toimituskunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston kirkkohistorian professori Hannu Mustakallio luo katsauksen verkkojulkaisun perustamiseen ja tähänastisiin vaiheisiin.

Lisäksi omista kokemuksistaan Teologia.fi:n toiminnassa kertovat Raine Haikarainen, Taina Kalliokoski ja Johan Bastubacka.

Tilaisuus on avoin kaikille. Tarjolla kuohujuomaa ja pientä purtavaa.

Tervetuloa nostamaan lasillinen kanssamme!

Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona 6.2.2019 klo 16 mennessä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/94717/lomake.html

Julkaisusta vastaavat Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta, Åbo Akademin ja Itä-Suomen yliopiston teologian osastot. Palvelun tarkoitus on tarkastella ajankohtaisia ilmiöitä yliopistollisen teologisen tutkimuksen valossa ymmärrettävällä tavalla kotimaisilla kielillä.