| Heidi Rautalahti

Uskonnon ja teologian tutkijat Helsingin Tieteiden yössä 10.1.2019

some tieteidenyo tieteidenyo

Tieteidenyo yleisbanneri

Tämän vuoden Tieteiden yössä esiintyy jälleen moni uskonnontutkimuksen ja teologian tieteenala. Vuotuinen tapahtuma esittelee kiinnostavalla ja viihdyttävällä tavalla eri yhteiskunnnan tiedetoimijoita sekä kutsuu yleisöä kurkistamaan tieteentekijöiden uusimpiin keskustelunavauksiin.

Toimituksen Tieteiden yö-tärpit:

 • Testaa tietosi, tule pelaamaan Katsomus!-lautapeliä
  • Aika: 17.00 – 20.00 Paikka: Thirsty Scholar, Fabianinkatu 37. Katsomukset-portaalin juhliessa 1-vuotispäiväänsä pääsee yleisö kokeilemaan uskontotieteen väitöskirjatutkijoiden Katomus!-lautapeliä.
 • Kysy tutkijalta: teologiaa viidessä minuutissa
  • Aika: 22.20 – 23.00 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Sali 104, 1. krs. Uskontotietoutta tarjoilee eri teologisten alojen asiantuntijat Teologinen Julkaisuseura ryn ja Teologisen Aikakauskirjan tapahtumassa.
 • Monitieteinen kuolemantutkimus
  • Aika: 22.00 – 23.00 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6 Tila: Sali 312, 3. krs. Suomalainen Kuolemantutkimuksen Seura ryn järjestämässä keskustelutilaisuudessa kuolematutkimuksen alan uusimmat aiheet pääsevät esittelyyn.
 • Resonaatiota Tuomas Akvinolaisen seurassa 
  • Aika: 18.30 – 19.30 Paikka: Tieteiden Talo, Kirkkokatu 6 Tila: Sali 312, 3. krs. Keskiajan tutkimuksen seura Glossa ryn tilaisuudessa on mahdollisuus päästä kuuntelemaan ja laulamaan Tuomas Akvinolaisen keskiaikaisen liturgian lauluja.
 • Nuolenpääkirjoitustyöpaja // Cuneiform Workshop
  • Aika: 17.00 – 19.00 Paikka: Kirkkokatu 6 Sali 404, 4. krs. Suomen Itämainen Seura ja Ancient Near Eastern Empires -huippuyksikkö opettavat kirjoittamaan saveen samalla tavoin kuin muinaiset babylonialaiset ja assyrialaiset tekivät tuhansia vuosia sitten.