| Pekka Rautio

Uskonnontutkijan uusin numero ilmestynyt uudella julkaisualustalla

pageHeaderLogoImage fi FI

Uskonnontutkija – Religionsforskaren -verkkojulkaisun uusin numero (1/2017) on ilmestynyt.  Tämän numeron myötä julkaisu siirtyy uudelle journal.fi-alustalle osoitteeseen journal.fi/uskonnontutkija. Journal.fi on Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) julkaisualusta, jossa julkaistaan seurojen jäsenlehtiä digitaalisessa muodossa.

Numeron artikkelit rakentuvat kenttätutkimuksen pohjalle. Ilona Raunola analysoi Marian kuvan merkitystä Valorukous -yhteisön toiminnassa hyödyntäen Bruno Latourin toimijaverkkoteoriaa. Raunola on tehnyt kenttätyötä Valorukous-yhteisössä osallistuen yhteisön järjestämiin tapaamisiin ja retriitteihin. Teemu Mantsinen ja Jere Kyyrö tarkastelevat ortodoksisia pyhiinvaelluksia Catherine Bellin ritualisaation käsitteen avulla. He ovat osallistuneet Joensuussa ja Venäjän puolella järjestettyihin ortodoksisiin ristisaattoihin ja muihin niihin liittyviin toimintoihin.

******************************

Suomen Uskontotieteellinen Seura julkaisee vapaasti luettavissa olevaa verkkolehteä Uskonnontutkija – Religionsforskaren, jossa käsitellään uskontotieteen ja sen lähialojen tutkimusta. Lehti toimii suomen- ja ruotsinkielisenä julkaisukanavana alan tutkijoille. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvässä lehdessä julkaistaan tieteellisiä artikkeleita, katsauksia sekä kirja-arvosteluita.

pageHeaderLogoImage fi FI