| Pekka Rautio

Englanninkielinen yleisesitys Suomen kirkkohistoriasta julkaistu

1415416

Markku Heikkilä & Simo Heininen: A History of the Finnish Church. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2016. 276 s. 55 kuvaa.

 

1415416

Helsingin yliopiston käytännöllisen teologian emeritusprofessori Markku Heikkilän ja kirkkohistorian emeritusprofessori Simo Heinisen kirjoittama teos on ensimmäinen kansainväliselle lukijakunnalle laadittu kokonaisesitys Suomen kirkon historiasta.

Kirja kattaa ajan kristinuskon saapumisesta nykypäivään ja käsittää myös muiden kuin luterilaisen kirkon vaiheet. Teos perustuu uusimpaan tutkimukseen, mutta on kirjoitettu yleistajuisesti, ilman lähdeviitteitä ja tieteellistä terminologiaa.

Suomalaista kirkkoarkkitehtuuria valaisee 17 värikuvaa eri vuosisatojen rakennuskulttuuria esittelevine teksteineen.

Johdatuksena suomalaiseen kirkolliseen elämään ja kulttuuriin A History of the Finnish Church on sopiva yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen englanninkielisiin koulutusohjelmiin. Se toimii myös uskontoon liittyvää Suomi-tietoutta välittävänä käsikirjana Suomen kulttuuri-instituuttien, lähetystöjen ja ulkomaisten kirjastojen kirjahyllyissä.

Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lisätietoja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura