| Pekka Rautio

CoLearning CoPassion -tiimi kilpailee Helsinki Challengen voitosta

pieni ingressi anne birgittapessi colearningcopassion team lindatammisto 1024 moecet24b5 s638x0 q80 noupscale

CoLearning CoPassion -tiimi kilpailee Helsinki Challengen voitosta

Tutkijoiden avulla voidaan löytää ratkaisuja maailman tärkeimpiin kysymyksiin. Tiedettä ratkaisuiksi jalostava Helsinki Challenge haluaa kertoa sen kaikille. CoLearning CoPassion ratkoo nuorten kaupunkilaisten yksinäisyyttä.

ingressi anne birgittapessi colearningcopassion team lindatammisto 1024 moecet24b5 s638x0 q80 noupscaleKuva: Linda Tammisto.

Toista kertaa järjestettävään tiedekilpailuun saivat tänä vuonna kutsun kaikki Suomen yliopistot. Hakemuksen jätti kaikkiaan 110 joukkuetta ja jatkoon valittujen 20 joukkueen vetäjät edustavat seitsemää eri yliopistoa.

Yliopistojen ja tieteenalojen välisen yhteistyön varmistamiseksi kaikissa joukkueissa on tutkijoita vähintään kahdesta yliopistosta. Helsingin yliopistosta kilpailussa on mukana kuusi joukkuetta, joista yksi on CoLearning CoPassion, tiiminvetäjänään kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessi.

CoLearning CoPassion ratkoo nuorten kaupunkilaisten yksinäisyyttä

Tiimissä on kehitteillä malli, jossa opiskelijat opettavat nuoremmille opiskelijoille tunnetaitoja. Keskeisiä sisältöjä ovat myötätunto (kyky myötäelää toisen surua, kipua ja auttaa), myötäinto (kyky tuntea iloa ja innostusta toisen kanssa, näyttää se) ja itseen kohdistuva myötätunto. Ryhmän aiempi tutkimus työpaikoilta osoittaa, että näiden taitojen kehittäminen lisää vahvasti ihmisen psykofyysistä ja sosiaalista hyvinvointia.

Tiimin jäsenet:

Anne Birgitta Pessi, tiiminvetäjä, Helsingin yliopisto
Henrietta Grönlund, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto
Niina Junttila, yliopistotutkija, Turun yliopisto
Miia Paakkanen, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto
Mette Ranta, postdoc-tutkija, Jyväskylän yliopisto
Anna Seppänen, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto
Jenni Spännäri, postdoc-tutkija, Helsingin yliopisto
Tii Syrjänen, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto
Susanna Toivanen, professori, Centre for Health Equity Studies CHESS, Tukholman yliopisto & Karolinska Institutet
Monica Worline, tutkija, Stanfordin yliopisto

Kilpailun voittaja selviää tämän vuoden marraskuussa. Ratkaisun toteuttamiseen tarkoitettu voittosumma on 375 000 euroa.  Kilpailu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

***
Helsingin yliopiston luotsaama Helsinki Challenge on paljon muutakin kuin tiedekilpailu. Se tarjoaa yli 150 tutkijalle tutkimuksen ja ideoiden esittelyyn tukea, uusia taitoja ja luo kontakteja tieteentekijöiden välille. Lisäksi se esittelee tiedemaailmaa yrityksille, järjestöille, julkisen alan asiantuntijoille, medialle ja päättäjille.

Tällä kokoonpanolla tutkimustiedosta aiotaan luoda uusia ratkaisuja, joilla vastataan YK:n asettamiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. Suuret ongelmat koskettavat maapallon kestokykyä, tasa-arvoa, koulutusta, terveyttä ja urbaania tulevaisuutta.

Lue lisää: Ansaksi muuttuva hyttysverkko, henkinen äitiyspakkaus ja 18 muuta ratkaisua kilpailevat Helsinki Challengen voitosta

16.1.2017