| Pekka Rautio

Uusin Uskonnontutkija – Religionsforskaren on ilmestynyt (13.6.2016)

viisi 440x300

Uskonnontutkija – Religionsforskaren -verkkolehden artikkelit tarkastelevat alkuperäiskansojen uskontoperinteitä. Markus Mononen käsittelee artikkelissaan kristinuskon ja saamelaisten perinteisen uskonnon kohtaamista kolonialistisen ajan Lapissa kohdistaen analyysinsa kahteen säilyneeseen noitarumpuun. Jaana Valkama puolestaan tutkii sitä, miten hänen haastattelemansa Kanadan mi’kmaq-intiaanit rakentavat revitalisaation kautta ympäristöetiikkaa ja toteuttavat käytännön ympäristötoimintaa.

Katsauksissa analysoidaan keskiaikaista kuvamaailmaa uskomaansaattamisen näkökulmasta ja tarkastellaan buddhalaisuuden erilaisia tulkintoja ja ilmenemismuotoja. Kirja-arvostelut arvioivat Helsingin yliopiston uskontotieteen readeria, opasta kansainväliseen julkaisemiseen, sekä artikkelikokoelmaa paikan ja liikkeen merkityksestä uskonnontutkimuksessa.

Uskonnontutkija – Religionsforskaren löytyy osoitteesta http://uskonnontutkija.fi/