| Pekka Rautio

Teologit ja terveystieteilijät pohtivat kuolemaa Karjalan teologisen seuran symposiumissa 15.-16.2.2016

Karjalan teologinen seura (KTS) järjestää Joensuussa 15.-16.2.2016 teologisen symposiumin, jonka teemana on Kuolema. Symposiumi on tarkoitettu seurakuntien työntekijöille, teologian opiskelijoille, sosiaali- ja terveysalan työntekijöille ja opiskelijoille sekä kaikille muille aiheesta kiinnostuneille.

Ensimmäisen iltapäivän ohjelma on valmisteltu yhdessä Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan kanssa. Kokonaisuuden teemana on Ihmisen oikeus kuolla. Vastaavasti Kuopiossa järjestetään 12.4. teemapäivä Ihmisen oikeus elää. Sitä voi seurata videoyhteyden välityksellä Joensuussa.

Symposiumissa esiintyy nimekäs asiantuntijajoukko emeritusarkkipiispa John Vikströmistä lähtien. Tarkemmat tiedot löydät Karjalan teologisen seuran kotisivuilta http://www.karjalanteologinenseura.fi/symposiumi-2016/.

Symposiumiin on vapaa pääsy muun muassa Itä-Suomen yliopiston opiskelijoilla, jatko-opiskelijoilla ja henkilökunnalla. Kaikkien osallistujien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen sähköisellä lomakkeella, joka löytyy KTS:n kotisivuilta.

Symposiumin ensimmäisen päivän ohjelmaa voi seurata Kuopion kampuksella videoyhteyden välityksellä. Sali on MD 100 Mediteknialla, Yliopistonranta 1 B.

Kuopiossa ohjelmaa seuraavien ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Videoyhteyttä ei ole kuitenkaan toisena päivänä.

KTS on järjestänyt vuodesta 2005 lähtien yhteensä viisi symposiumia. Edellisen kerran, helmikuussa 2014 teemana oli Kirkko myrskyn silmässä.

Tiedustelut: ktssihteeri@gmail.com, puh. 044 05537 37; hannu.mustakallio@uef.fi, puh. 0294 4524 01