| Pekka Rautio

STKS:n Symposium 13.11.2015 Helsingin yliopistolla: Miten Suomi uskoo?

Vuonna 2015 Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran symposium pidetään teemalla  Miten Suomi uskoo? Suomalaisten uskonnollisuudessa 2000-luvulla tapahtuneet muutokset ovat monella tasolla nopeampia kuin koskaan aikaisemmin. Maallistuminen, monikulttuuristuminen ja yksilöllisyyden korostuminen haastavat niin perinteisiä uskonnollisia auktoriteetteja kuin luovat uusia uskonnollisuuden ilmentämisen tapoja.

Perjantaina 13.11.2015 klo 9.00-15.00 Helsingin yliopiston päärakennuksen pienessä juhlasalissa pidettävässä symposiumissa tarkastellaan suomalaisten uskonnollisuutta ja arvomaailmaa ja siinä tapahtuneita muutoksia raikkaista näkökulmista tuoreiden tutkimusten valossa. Tarkastelussa on muun muassa yliopistoväen maailmankuva ja uskonnollisuus, uskoviin ja ei-uskoviin liitetyt mielikuvat, pikkulapsen spiritualiteetti, enkelien merkitys suomalaisille ja spirituaaliteetti ja työelämä.

Tilaisuus on maksuton ja se on avoin kaikille. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja Symposiumin ohjelmasta osoitteessa: http://blogs.helsinki.fi/teologinenkirjallisuusseura/symposium/