| Pekka Rautio

Professori Paavo Kettunen Karjalan teologisen seuran kunniajäseneksi (14.4.2015)

paavo.kettunenuef.fi

paavo.kettunenuef.fiPaavo KettunenKarjalan teologinen seura (KTS) on vuosikokouksessaan 14. huhtikuuta kutsunut Itä-Suomen yliopiston käytännöllisen teologian professorin Paavo Kettusen seuran kunniajäseneksi.

Perustelujen mukaan professori Kettunen on vaikuttanut Karjalan teologisen seuran perustamiseen ja toimintaan enemmän kuin kukaan muu. Hän oli valmistelemassa seuran perustamista ja toimi sen ensimmäisenä puheenjohtajana vuodesta 2003 lähtien yhteensä yhdentoista vuoden ajan.

Paavo Kettusen johdolla KTS loi toimintamuodot, joista se on tullut tunnetuksi. Hän rakensi seuran yhteyksiä yliopistoon, kirkkoon ja yhteiskuntaan. Hänen kaudellaan Joensuussa järjestettiin viisi teologista symposiumia, joiden valmisteluista hän kantoi raskaimman vastuun. KTS on julkaissut myös juhlakirjan Paavo Kettuselle. Näin hän on vaikuttanut epäsuorasti seuran oman julkaisusarjan perustamiseen.

Karjalan teologisen seuran muut kunniajäsenet ovat emerituspiispat Wille Riekkinen ja Matti Sihvonen. Ensimmäinen kunniajäsen oli Kotimaan entinen päätoimittaja professori Jaakko Elenius.

KTS pyrkii tarjoamaan ekumeenisen keskustelufoorumin itäsuomalaiselle teologikunnalle ja asianharrastajille sekä osallistumaan ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun.