| Pekka Rautio

Kansalaisjärjestö- ja vapaaehtoistoiminnan johtava tutkija vierailuluennolla 23.2. teologisessa tiedekunnassa

Boston Collegen emeritusprofessori David Horton Smith luennoi maanantaina 23.2. klo 16–18 Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan tiedekuntasalissa (Fabianinkatu 24, 5. krs) kansalaisjärjestöistä, arvoista ja uskonnoista otsikolla:

Civil societies, values, and religion – global perspectives on development and future world wide

David Horton Smith on voittoa tuottamattomien järjestöjen, vapaaehtoistoiminnan ja hyväntekeväisyyden tutkimuskenttien pioneeri ja alan merkittävimpiä tutkijoita sekä kehittäjiä. Hän on muun muassa perustanut kolmannen sektorin ja vapaaehtoistoiminnan johtavan tieteellisen yhdistyksen ARNOVA:n (Association for Research on Nonprofit Organizations and Voluntary Action) sekä alan keskeisen tieteellisen aikakauskirjan NVSQ:n (Nonprofit and Voluntary Sector Quarterly). Smith on toiminut useiden yliopistojen vierailevana professorina ja tutkinut kansalaisjärjestötoimintaa Yhdysvaltojen lisäksi muun muassa Kiinassa ja Venäjällä.

Luennon järjestää teologisen tiedekunnan kirkkososiologian akatemiahanke Yhteistyö hoivassa. Merkitysjärjestelmät, mahdollisuudet, haasteet (CoCARE) johtajanaan professori Anne Birgitta Pessi. Luento on avoin kaikkien Helsingin yliopiston tiedekuntien opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä kansalaisjärjestöjen edustajille.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessi, teologinen tiedekunta, s-posti: anne.b.pessi at helsinki.fi

Kirkkososiologian tutkijatohtori Henrietta Grönlund, teologinen tiedekunta, s-posti: henrietta.gronlund at helsinki.fi