| Pekka Rautio

Suomen patristisen seuran järjestämä arabialais-georgialainen luentoilta 18.11. klo 16-18 Helsingin yliopistolla

Patristiikka on paljon muutakin kuin kreikkaa ja latinaa!
 
Aika: 18.11.2014 klo 16–18
Paikka: Helsingin yliopisto, teologinen tiedekunta, tiedekuntasali (Vuorikatu 3, 5B krs)
 
Prof. Serafim Seppälä
Arabia patristisena kielenä
 
Arabia on vanha ja tärkeä kristillisen kirjallisuuden kieli. Luennossa valotetaan arabialaisen patristisen kirjallisuuden syntytaustaa ja varhaisen (n. 800–1200) arabiankielisen patristisen kirjallisuuden yleisluonnetta. Erityiskysymyksenä tarkastellaan sitä, miten ortodoksista teologiaa alettiin tehdä ”islamin kielellä” ja islamilaisessa kontekstissa.
 
TM, MuM, HuK, mus.ped. Jaakko Olkinuora:
Johdatus georgialaiseen patristiikkaan

Georgia kuuluu vanhimpiin kristillisiin kulttuureihin mutta on lännessä varsin tuntematon. Luennossa valotetaan georgialaisen kristillisen kulttuurin sekä aakkoston syntyä ja varhaista kehitystä. Polttopisteessä on Georgian kirkon kulta-aika 900–1100-luvuilla ja sen patristinen perintö.
 
Luentoesite liitteenä (Arabialais-georgialainen_ilta.pdf)
 
Lisätietoja:
 
Jussi Junni
Sihteeri
Suomen patristinen seura
jussi.junni@iki.fi