| Pekka Rautio

Sosiaalietiikan uudet blogisivut avattu (17.11.2014)

Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan sosiaalietiikan oppiaineen uudet blogisivut on avattu. Sivut löytyvät osoitteesta: http://blogs.helsinki.fi/socialethics/

Sivuilla on tietoa sosiaalietiikan opiskelemisesta, tutkimuksesta, asiantuntijoista ja sosiaalietiikkaan liittyvistä kiinnostavista tapahtumista.

− Blogissa käsitellään ajankohtaisia, arkielämästä, politiikasta, taloudesta ja uskonnosta kumpuavia aiheita sosiaalieettisestä näkökulmasta, sosiaalietiikan tohtorikoulutettavat Isto Peltomäki ja Taina Kalliokoski toteavat.

Sosiaalietiikan keskeisin tehtävä on sanoa, mistä elämän, yhteiskunnan ja ihmisyyden olennaisissa kysymyksissä, ilmiöissä ja käsitteissä on oikeastaan kyse sekä mikä merkitys tällä on ihmiselle ja ihmisille. Kysymyksiä voidaan lähestyä paitsi jonkin ajattelijan näkemyksiä jäsentämällä myös luomalla teorioita ja teoreettisia työkaluja, joiden varaan oikeudenmukaisempaa ja ihmisarvoa kunnioittavampaa yhteiskuntaa voidaan rakentaa.

Nyt julkaistu sosiaalietiikan blogi tarjoaa näkökulmia yllä mainittuihin teemoihin. Blogiin kirjoittavat viikoittain useat sosiaalietiikan asiantuntijat. Keskusteluun voi osallistua Facebook-tunnusten avulla.

Lue lisää: http://blogs.helsinki.fi/socialethics/