| Pekka Rautio

Helsingin yliopistoon opiskelupaikkaa haki tänä vuonna 26725 hakijaa: teologisen tiedekunnan hakijamäärä kasvussa (3.4.2014)

Tuleville opiskelijoille hakuaika yliopistoon päättyi 1.4. Alustavien tietojen mukaan Helsingin yliopistoon haki yhteensä 26725 hakijaa, kun viime vuonna hakijoita oli 26632.

Alustavat tiedot kertovat, että sekä tiedekuntakohtaisissa että hakukohtaisissa tilastoissa on vaihtelua: joihinkin paikkoihin on tullut runsaasti enemmän hakemuksia kuin viime vuonna, kun taas toisissa hakijamäärä laski.

Suurin kasvumuutos on ollut farmasian ja teologian tiedekunnassa, muutosprosentti on 10. Koko yliopiston hakemusmäärä on pysynyt jokseenkin samana.

Vuonna 2015 tapahtuva korkeakouluhaku-uudistus vaikuttaa hakuvalintoihin jatkossa. Helsingin yliopisto ei varaa aloituspaikkoja ns. ensikertalaisille hakijoille valittaessa opiskelijoita syksyllä 2015 alkavaan koulutukseen vaan ottaa ensikertalaisten aloituspaikat käyttöön vasta vuonna 2016.

Alustavat tiedot hakukohteittain ovat nähtävillä verkkosivulla http://www.helsinki.fi/opiskelijaksi/tilastot.html. Lopulliset hakijamäärät vahvistuvat ensi viikolla.

Hakemusmäärät ovat muutaman viime vuoden ajan olleet nousussa, katso http://www.helsinki.fi/opiskelijaksi/pdf/tiedekunnittain_110413.pdf.

Teksti: Pekka Rautio ja Minna Meriläinen-Tenhu