| Pekka Rautio

Yleisöluento Helsingin yliopistolla 29.1.2014: Leena Rantanen ja Risto Saarinen: Kirkko ja eettinen sijoittaminen

Tapahtumaluokka: Yleisöluento: Leena Rantanen ja Risto Saarinen: Kirkko ja eettinen sijoittaminen
Aika: ke 29.1.2014 klo 16:00-18:00
Paikka: Tutkijakollegium, seminaarihuone 136
Osoite: Fabianinkatu 24, 1. kerros
Keskusta
Järjestäjä: Tutkijakollegium
Lisätietojen antaja: maria.soukkio@helsinki.fi
 
Luennoille on vapaa pääsy. Huom! paikalle on hyvä saapua ajoissa koska paikkoja on rajoitetusti.
 
Tutkijakollegiumin lukuvuoden 2013-14 yleisöluentojen eli ”Kympin sarjan” yleinen teema on Moraali, politiikka ja talous – ajankohtaisia ja historiallisia näkökulmia. Jokaisella luentokerralla kohtaa kaksi mielenkiintoista luennoitsijaa joista toinen edustaa omalla tavallaan yhteiskunnallista vaikuttamista (mm. Annika Forsander, Asmo Kalpala, Sixten Korkman, Erkki Liikanen, Paul Lillrank, Sanna Palo, Leena Rantanen, Matti Vanhanen, Juhana Vartiainen, Björn Wahlroos). Toisen näkökulman tarjoaa taas keskustelija jonka näkemykset pohjautuvat ensisijaisesti yliopistolla tehtyyn tutkimukseen, joka usein nivoutuu laajaan historialliseen tai sosiologiseen kontekstiin (mm. Anu Kantola, Pauli Kettunen, Ilkka Kiema, Jyri Liukko, Risto Saarinen, Kari Saastamoinen, Matti Sarvimäki, Jussi Perälä, Pekka Sulkunen, Teivo Teivainen). Myös yleisölle tarjotaan mahdollisuus osallistua keskusteluun.
 
Kympin sarjan tarkoitus ei ole moralisoida, politikoida tai kaupustella ajatuksia, vaan pyrkiä kokemuksen ja erilaisiin tutkimukseen pohjautuvien näkökulmien kohtaamisen avulla ymmärtämään moraalin, politiikan ja talouden monimutkaista suhdetta ja miten näihin liittyvät painotukset muuttuvat historiallisesta perspektiivistä tarkastellen jatkuvasti.
 
Luentosarjan vastaava järjestäjä: Mikko Tolonen, mikko.tolonen(AT)helsinki.fi. Kympin sarja on suunnattu kaikille ajankohtaisista kysymyksistä kiinnostuneille ja sen tarkoitus on edistää yliopiston ja yhteiskunnan vuorovaikutusta.