| Pekka Rautio

Tutkijatohtori Mika S. Pajuselle kansainvälinen väitöskirjapalkinto (3.12.2013)

Tutkijatohtori Mika S. Pajuselle Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta on myönnetty arvostettu kansainvälinen palkinto: Manfred Lautenschlaeger Award for Theological Promise 2014 (ent. John Templeton Award).

Palkinto on maailmanlaajuinen ja se myönnetään vuosittain kymmenelle nuorelle tutkijalle heidän väitöskirjastaan tai sitä seuraavasta kirjasta, joka käsittelee aihepiiriä ”God and Spirituality”. Palkinnon suuruus on 10000$. Sen rahoittaa Manfred Lautenschlaeger Foundation ja myöntää Heidelbergin yliopiston Forschungszentrum Internationale und Interdisziplinaere Theologie (FIIT) kansainvälisten asiantuntijoiden arvioinnin perusteella.

Pajunen vastaanottaa palkintonsa yhdessä muiden palkittujen kanssa Heidelbergin yliopistossa toukokuussa 2014. Palkintogaalan yhteydessä järjestetään colloquium, jossa palkitut tutkijat esittelevät Heidelbergin yliopiston kollegoilleen ja kansainvälisen arviointiraadin jäsenille seuraavaa tutkimustansa.

Pajunen työskentelee teologisessa tiedekunnassa eksegetiikan osastolla Suomen Akatemian tutkijatohtorina. Palkinto myönnettiin hänen vuonna 2012 Helsingin yliopistossa hyväksytystä väitöskirjastaan The Land to the Elect and Justice for All : Search for the Function and Setting(s) of 4QNon-Canonical Psalms B (4Q381). Kirja käsittelee Qumranin käsikirjoitusten joukosta löytyneitä ”apokryfisten” psalmien kokoelmia ja erityisesti käsikirjoitusta 4Q381.

Kirja julkaistaan joulukuussa 2013 kansainvälisessä, A. Langen, B. M. Levinsonin ja V. Noamin toimittamassa kirjasarjassa: Journal of Ancient Judaism Supplements (Vandenhoeck & Ruprecht).

Lisätietoja palkinnosta: Manfred Lautenschlaeger Award for Theological Promise 2014 (ent. John Templeton Award).

Vandenhoeck & Ruprecht: The Land to the Elect and Justice for All

Lue myös väitöskirjatiedote: Qumranin tekstilöydöksistä uutta tietoa psalmikokoelmien käyttötavoista

Teksti: Pekka Rautio 3.12.2013