| Pekka Rautio

Tutkijatohtori Henrietta Grönlundille kansainvälinen kunniamaininta väitöskirjasta (25.11.2013)

Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan tutkijatohtori, HelsinkiMission kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlundille on myönnetty kansainvälinen kunniamaininta väitöskirjasta.

Kunniamaininnan myönsi Gabriel G. Rudney Memorial Award for Outstanding Dissertation -palkinnon palkintolautakunta.

Palkintolautakunta ”oli erityisen vaikuttunut tutkimuksen metodologisesta ja teoreettisesta vahvuudesta sekä tulosten pohjalta tehdyistä suosituksista suomalaisen vapaaehtoistoiminnan toimintaympäristön kehittämiseksi” (Lewis Faulk, palkintolautakunnan puheenjohtaja). Palkinnon jakoi voittoa tuottamattomien organisaatioiden sekä vapaaehtoistoiminnan merkittävin kansainvälinen ja poikkitieteellinen tutkimusyhdistys ARNOVA (Assosiation for Research on Nonprofit Organizations and Voluntary Action).

Grönlundin vuonna 2012 Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa tarkastettu väitöskirja ”Volunteerism as a mirror of individuals and society: reflections from young adults in Finland” (Vapaaehtoistoiminta yksilön ja yhteiskunnan peilinä) käsittelee nuorten aikuisten vapaaehtoistoiminnan ja arvojen yhteyksiä. Sen ohjaajina toimivat teologisen tiedekunnan professorit Eila Helander ja Anne Birgitta Pessi.

Grönlund vastaanotti palkinnon 22.11. ARNOVA:n tutkimuskonferenssissa Hartfordissa, Yhdysvalloissa.

Lue myös: Vapaaehtoistoiminta kilpailukeskeisen yhteiskunnan turvavyöhykkeenä?