| Pekka Rautio

Helsingin yliopistoon yli 26 000 hakijaa – eniten hakijamääriään nosti teologinen tiedekunta

Helsingin yliopistoon saapui kevään yhteishaussa 26 663 hakemusta eli noin 1500 enemmän kuin viime vuonna. Eniten hakijamääriään nosti teologinen tiedekunta.

Teologiseen tiedekuntaan haki juuri päättyneessä päävalinnassa 782 opiskelijaa. Viime vuonna hakijoita oli 619. Hakijoita oli siis 26 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Hakijamäärästä vilpittömästi ilahtunut teologisen tiedekunnan dekaani Aila Lauha osaa hetkessä nimetä useita mahdollisia syitä suosion nousuun: tiedekunnan tutkimuksesta, opetuksesta ja työllistymismahdollisuuksista on tiedotettu määrätietoisesti, hakutietoa jaettu runsaammin ja lukioiden kanssa tehty aiempaa enemmän yhteistyötä.

Samaan aikaan uskonnosta on keskusteltu mediassa vilkkaasti.

– Tämän päivän yhteiskunnassa tarvitaan uskontoon liittyvää asiantuntijuutta. Luulen, että tämän myös hakijamme ovat oivaltaneet, Lauha pohtii.

– Tiedekunnan tutkijat ovat olleet viime aikoina hyvin esillä julkisuudessa. Innostus ja kiinnostus alaa kohtaan on varmasti useimmille syy hakea opiskelemaan. Kun asiantuntijuudelle on tarvetta varsin erilaissa tehtävissä, se helpottanee hakupäätöstä, Lauha jatkaa.

Helsingin yliopistoon tuli yhteensä 26 632 hakemusta. Viime vuoden vastaava luku oli 25 071. Hakijamäärät näyttäisivät nousevan melko tasaisesti. Hakijoita on nyt kymmenisen prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Kaikista hakijoista pääsykokeisiin osallistui viime vuonna noin 60 prosenttia. Heistä keskimäärin 30 prosenttia tuli myös hyväksytyksi yliopistoon.

Nyt julkaistut hakijamäärät ovat alustavia ja pohjautuvat opetushallituksesta saatuihin tietoihin.

Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan valintakoe järjestetään keskiviikkona 5.6.2013 klo 9-13. Tiedekuntaan valitaan valintakokeen perusteella 190 uutta opiskelijaa.

Lisätietoja: dekaani Aila Lauha, puh. 09 191 23037, e-mail: aila.lauha (at) helsinki.fi

tiedottaja Pekka Rautio, puh. 09 191 24050, e-mail: pekka.rautio (at) helsinki.fi

Helsingin yliopisto: http://www.helsinki.fi/ajankohtaista/uutisarkisto/4-2013/8-11-14-21.html

Teologinen tiedekunta: http://www.helsinki.fi/teol/tdk/