| Pekka Rautio

Lupauksen maa? Anglikaanien ja Saksan evankelisten puheenvuorot

Pyhän maan jännitteet ja alueen tilannetta koskevan informaation luotettavuuden sekä tasapuolisen uutisoinnin ongelma askarruttavat varsin laajalti. Israelin tilanteeseen jo historiallisista syistä erityisesti paneutuneet Anglikaaninen kommuunio sekä Saksan evankeliset kirkot julkaisivat aiheesta syksyllä 2012 osin samansisältöiset raportit, joiden pääotsikotkin olivat lähes samat: Land of Promise? An Anglican exploration of Christian attitudes to the Holy Land, with special reference to ’Christian Zionism’. Gelobtes Land? Land und Staat Israel in der Diskussion. Selvitykset tarjoavat tietoa alueen historiasta ja asiaan liittyvästä teologisesta keskustelusta unohtamatta viitteitä asian poliittisiin, sosiaalisiin ja kansallisiin ulottuvuuksiin. Sellaisena ne selkeyttävät keskustelua ja antavat tilaa myös eri näkökulmille. Dokumenttien maltillinen ja kiihkoton tyyli ottaa huomioon niin historian kuin nykypäivän ja erilaiset vakaumukset sekä, mikä erityisen merkittävää, myös teologisen näkökulman.

 

 

Lue Tomi Karttusen kirjoitus kokonaisuudessaan artikkelit osiosta…