| Pekka Rautio

HY:n teologiselle tiedekunnalle menestystä kansainvälisessä tutkimuksen arvioinnissa

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta menestyi hyvin tutkimuksen ja tohtorikoulutuksen kansainvälisessä arvioinnissa. Kaikki tiedekunnasta arviointiin osallistuneet tutkimusryhmät sijoittuivat omissa kategorioissaan parhaan 30 – 50 prosentin joukkoon.

Omissa arviointikategorioissaan parhaiten menestyneinä teologian alan tutkimusryhminä palkittiin. Religion and Society (tutkimusryhmän johtaja Risto Saarinen), Contemporary European Church History (tutkimusryhmän johtaja Aila Lauha) Religious Communicatin, Symbols, and Publicity (tutkimusryhmän johtaja Markku Heikkilä), Inter-Religious Dialoque Promoting Cross-Cultural Communication (tutkimusryhmän johtaja Miikka Ruokanen)

Tiedekunnan tutkimusryhmistä korkeimmat pistemäärät (23,5/25) arvioinnissa saivat Simo Knuuttilan johtama Filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan tutkimuksen huippuyksikkö Philosophical Psychology, Morality, and Politics sekä Risto Saarisen johtama tutkimusryhmä Religion and Society. Seuraavaksi korkeimmalle (23/25) pisteytettiin tutkimusryhmät Changes in Sacred Texts and Traditions johtajanaan Anneli Aejmelaeus sekä The Formation of Christianity: Historical, Social and Cognitive Perspectives johtajanaan Ismo Dunderberg.

Erityistä kiitosta arvioinnissa annettiin myös tiedekunnan tohtorikoulutukselle.

Arvioinnin tarkemmat tulokset tutkimusryhmittäin ovat luettavissa tiedekunnan www-sivuilta.