| Pekka Rautio

Henkisen ja maallisen risteyksissä – Studia Generalia -luento 9.2.

Teologisen tiedekunnan professorit Ismo Dunderberg ja Eila Helander luennoivat torstaina 9.2. klo 17-19 Helsingin yliopistolla järjestettävässä kevään 2012 Studia Generalia -luentosarjassa ”Kulttuurien murros”.

Luennon aiheena 9.2. on ”Henkisen ja maallisen risteyksissä”. Tilaisuudessa Ismo Dunderberg alustaa aiheesta: ”Puhuiko Mooses totta? Gnostilainen kristillisyys varhaisen kirkon aikana” ja Eila Helander aiheesta: ”Maallistuva suomalainen uskonnollisuus?” Tilaisuuden puheenjohtaja toimii piispa Eero Huovinen.

”Kulttuurien murros” -luentosarja on avoin kaikille, eikä edellytä ennakkoilmoittautumista. Sarjan on suunnitellut Studia Generalia -toiminnan tieteellinen ohjausryhmä ja sen toteuttaa Helsingin yliopiston Avoin yliopisto yhteistyössä Helsingin yliopiston Tietotekniikkakeskuksen kanssa.

Luennot järjestetään torstaisin klo 17.00–19.00, Porthaniassa, sali PI (Yliopistonkatu 3).

Luentosarjaa voi seurata verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen osoitteessa: http://www.helsinki.fi/videot/.

Koko luentosarjan ohjelma nähtävillä osoitteessa: www.avoin.helsinki.fi/studiageneralia/kevat_2012.htm