| Katri Antin

Blogi Horvat Kurin kaivauksista

Tutkija Raimo Hakola kirjoittaa kesällä blogia Horvat Kurin arkeologisista kaivauksista.

Kesällä 2010 Helsingin, Bernin, Mainzin ja Leidenin yliopistojen yhteistyöverkosto Kinneret Regional Project aloitti ensimmäiset laajamittaiset kaivaukset Horvat Kurin kylässä. Kylä on rakennettu noin 2 km:n päässä Galileanjärven rannikosta sijaitsevalle kukkulalle. Kaivauksissa paljastui julkinen rakennus, joka ryhmän tämän hetkisen näkemyksen mukaan on noin vuoden 400 jaa. vaiheilla käytössä ollut synagoga. Kesän 2011 kaivaukset keskittyvät löydetyn rakennuksen alueelle ja tarkoitus on kaivaa rakennus esiin kokonaisuudessaan. Näin saadaan lisää tietoa rakennuksen käyttötarkoituksesta ja ajoituksesta.

Kinneret Regional Project:n suorittamiin kaivauksiin osallistuu tänä vuonna noin 40 henkilöä. Helsingistä on mukana 12 kaivajaa, joka on suurin yksittäinen ryhmä. Kaivaukset alkavat 19.6. ja jatkuvat 15.7. saakka.

Blogia voi lukea osoitteessa http://horvatkur.blogspot.com/

Lue myös viime kesänä julkaistu uutinen Horvat Kurin kaivauksista.