| Marita Seitsalo

HY:n teologisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto esittää konsistorille laitosten lakkauttamista

–  Yhden vastuuyksikön malli tarkoittaa käytännössä suunnitelmallisempaa taloudenpitoa, talous- ja koulutussuunnittelija Tuula Sunnarborg totesi. Jokaiselle osastolle ja/tai toiminnolle voidaan laatia vuosittainen käyttösuunnitelma, jonka puitteissa osastojen on mahdollista toimia varsin itsenäisesti. Budjettimallin soveltaminen täsmentyy kevään 2009 kuluessa.

Laitosten lakkauttaminen tarkoittaa samalla, että vuoden 2010 alusta lukien tiedekunnassa on neljä osastoa (eksegetiikka, kirkkohistoria, systemaattinen teologia ja käytännöllinen teologia) sekä oppiaine uskontototiede. Lisäksi tiedekuntaan kuuluu Venäjän ja itäisen Euroopan uskontojen tutkimukseen erikoistunut Katariina instituutti. Osastojen lopullinen nimike (osasto, yksikkö, oppiaineryhmä tms.) vahvistetaan myöhemmin yliopiston yhteisten linjausten mukaisesti.

Rakenteellisen kehittämisen esityksestä on kuultu sekä tiedekunnan henkilöstöä että opiskelijoita. Molemmat ovat suhtautuneet käsiteltyyn esitykseen myönteisesti.

Yliopistouudistuksen valmistelua jatketaan tiedekunnassa kevään 2009 aikana, mm. tiedekunnan iltakoulussa 16.4.

Lisätiedot: Hallintopäällikkö Mikael Vänttinen, p. 09 – 191 2250 mikael.vanttinen AT helsinki.fi .

Teksti: Marita Seitsalo 17.2.2009