| Marita Seitsalo

VT:n tutkijoiden kongressin nettisivut avattu

Kongressin järjestää The International Organization for the Study of the Old Testament (IOSOT). Kongressin presidenttinä toimii, IOSOTIn puheenjohtaja, professori Raija Sollamo. Koordinaatiosta vastaa kongressisihteeri TT Jutta Jokiranta.

Kokous on tarkoitettu Vanhan testamentin tutkijoille ja alasta kiinnostuneille. Pääkongressin esitelmissä käsitellään Vanhan testamentin tekstihistoriaa, deuteronomistista historiateosta, viisauskirjallisuutta, apokalyptiikkaa, uusia metodeja ja arkeologiaa.

Nettisivuilla julkaistaan mm. kongressin ohjelma, ja lähempänä kongressia esitelmien abstraktit. Sivuilla tiedotetaan myös ilmoittautumiskäytännöistä ja osallistumismaksuista sekä esitelmien tarjoamisen aikatauluista. Sivujen sisältöä täydennetään jatkuvasti.

Sollamo odottaa kokoukseen arviolta 500 osallistujaa.

IOSOT perustettiin vuonna 1950. Vuonna 2010 se viettää 60-vuotisjuhlaansa ja kokoustaa ensimmäistä kertaa Suomessa.

………………..

Lisätiedot: Raija Sollamo, raija.sollamo AT helsinki.fi jaJutta Jokiranta, jutta.jokiranta AT helsinki.fi

Teksti: Marita Seitsalo (16.1.2009)