| Marita Seitsalo

Toimitus vastaa: Plantingan käsitys evoluutiosta ja älykkäästä suunnittelusta

Alvin Plantinga on esiintynyt erityisesti naturalismin kriitikkona.

Teoksessaan Warrant and Proper Function (1993) hän esitti paljon keskustelua herättäneen argumentin, jonka mukaan naturalismi on itsensä kumoava kanta.

Plantinga on myös kritisoinut evoluutioteoriaa, mutta hän ei ole ainakaan näkyvästi esiintynyt organisoidun Intelligent Design -liikkeen puolesta puhujana. Plantingan mukaan on todennäköisempää, että Jumala loi ihmisen ja muut lajit erikseen kuin että nämä olisivat kehittyneet yhteisestä alkuperästä darwinistisen luonnonvalinnan kautta. Näkemyksiään Plantinga on esittänyt artikkeleissa, joita löytyy myös verkosta.

Vastauksen on laatinut Helsingin yliopiston dosentti Leo Näreaho.