| Marita Seitsalo

Merkittävä väitöskirjapalkinto Joensuun yliopiston läntisen teologian laitokselle

Joensuun yliopiston läntisen teologian laitoksen määräaikainen systemaattisen teologian yliopistonlehtori, teologian tohtori Tomi Karttunen on saanut huomattavan kansainvälisen väitöskirjapalkinnon Joensuun yliopistossa lokakuussa 2004 tarkastetusta, systemaattisen teologian väitöskirjastaan "Die Polyphonie der Wirklichkeit. Erkenntnistheorie und Ontologie in der Theologie Dietrich Bonhoeffers".

The John Templeton Award For Theological Promise -palkinnon jakavat yhteistyössä John Templeton -säätiö sekä Heidelbergin yliopiston yhteydessä toimiva kansainvälinen, monitieteisesti suuntautunut teologinen tutkimuslaitos FIIT (Forschungszentrum Internationale Interdisziplinäre Theologie). Palkinto on suuruudeltaan 10 000 dollaria. Palkintoon kuuluu myös 10 000 dollarin stipendi, joka tulee käyttää vierailuluentoihin kahden seuraavan vuoden aikana.

Karttunen on ainoa suomalainen kahdestatoista palkinnonsaajasta. Muut palkinnonsaajat ovat kotoisin Saksasta, Yhdysvalloista, Israelista, Etelä-Koreasta, Norjasta ja Japanista. Palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja se luovutetaan voittajille Heidelbergissä Saksassa 23. toukokuuta 2008.

Palkitut työt sijoittuvat etiikan, filosofian, historian, Vanhan ja Uuden testamentin, systemaattisen teologian sekä pastoraali- ja käytännöllisen teologian tieteenalan piiriin. Kunkin työn tarkasti neljä kansainvälistä tieteentekijää arvioimalla työn kansainvälistä merkittävyyttä.

Teksti: Joensuun yliopiston viestintä