| Marita Seitsalo

Teologian ja kirkkomusiikin opiskelijat sekä kirkko kohtaavat ennätyssuuressa tapahtumassa

Teolgian ja kirkkomusiikin opiskelijat sekä kirkon edustajat kohtaavat ennätyksellisen suuressa, yli 300 opiskelijaa kokoavassa tapahtumassa teemalla "Kirkon usko – Yhteinen työ". Kirkon päivää vietetään Helsingissä 15.11.2007.

Kirkon päivä on opiskelijoiden, tiedekuntien ja kirkon edustajien kohtaamispaikka.

Kahden vuoden välein toteutettava valtakunnallinen tapahtuma kokoaa nyt ensimmäistä kertaa sekä teologian että kirkkomusiikin opiskelijat yhteen pohtimaan kirkon yhteistä työtä. Tapahtuma on osa Piispankokouksen asettamien kirkon teologikoulutustoimikunnan ja kanttorikoulutustoimikunnan koordinoimaa, opiskelijoita työelämään perehdyttävää toimintaa.

Kirkon päivä alkaa Helsingin tuomiokirkon kryptassa aamurukouksella klo 10.00. Päivä päättyy Helsingin tuomiokirkossa klo 17 alkavaan messuun.

Kirkon päivä 2007 perustuu suurelta osin pienryhmätyöskentelyyn. Ryhmissä työskentelevät yhdessä opiskelijat, papit, kanttorit ja tiedekuntien edustajat. Keskustelutuokiot tarjoavat mahdollisuuden omien kysymysten käsittelyyn, kysymiseen, vastaamiseen, kuuntelemiseen ja kuulemiseen. Ryhmätyöskentelyyn innoittavat lyhyet alustukset, joista vastaavat teologit ja kirkkomuusikot yhdessä.

Kirkon päivään on ilmoittautunut 340 teologi- ja kirkkomuusikko-opiskelijaa eri yliopistoista ja korkeakouluista, yliopistojen opettajia sekä kirkon edustajia. Päivään osallistuvat muun muassa piispa Kari Mäkinen, piispa Gustav Björkstrand sekä kenttäpiispa Hannu Niskanen. Tapahtuma on osallistujamäärältään ennätyksellisen suuri.

Keskustelupainotteisen ohjelman lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus tulevan kirkkotyönantajan kohtaamiseen "rekrytorilla" ohjelmallisten osuuksien välissä. Omaa toimintaansa ja työmahdollisuuksia esittelevät muun muassa hiippakunnat ja kirkkohallituksen eri yksiköiden edustajat sekä muut kirkollisen alan työnantajat.

Lisätiedot:
Kaisa-Liisa Pehkonen-Suoranta, Kirkon päivän valmistelutyöryhmän puheenjohtaja, puh. (09) 191 23 851, 050-4316970 sekä Kati Pirttimaa kanttorikoulutustoimikunnan sihteeri, puh. (09) 23403637.

teksti: Kirkon Tiedotuskeskus