| Marita Seitsalo

Kirjauutuus: Mikael Agricola. Elämä ja teokset

agricola_pressi_ing
agricola_pressi_ing

Teos kertoo elävästi ja yleistajuisesti oppineen humanistin, kirkonjohtajan ja ensimmäisten suomenkielisten kirjojen julkaisijan monipuolisesta vaikutuksesta suomalaiseen kirjallisuuteen ja kulttuuriin.

Teos tuo uutta tietoa Agricolan elämäntyöstä uskonpuhdistajana sekä painetun suomen sanan uranuurtajana. Se avaa lukijalle laajan ja värikkään näköalan nyky-Suomen kirkollisen elämän, suomen kielen ja kirjallisuuden taustoihin. Elämäkerta kuvaa Pernajan pojan vaiheet Viipurin koulun ja Wittenbergin yliopiston kautta rehtoriksi ja piispaksi Turkuun sekä viimeisen matkan Ruotsin rauhanvaltuuskunnan jäsenenä Moskovaan. Teos esittelee myös Agricolan tuotannon: yhdeksän suomeksi ilmestynyttä teosta Aapisesta Vanhan testamentin profeettoihin.

Teoksen kirjoittaja Simo Heininen on Helsingin yliopiston kirkkohistorian professori. Hän on johtava Agricola-tutkija, joka on julkaissut aiheesta useita tutkimuksia. Agricola-teoksen on kustantanut Edita.

Tiedote: Edita Publishing